Recept

Risotto met knapperige groenten en hamsnippers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een smeuïge risotto... met groenten uit de diepvries!

Door de risottorijst eerst in wat olie of boter te bakken, krijgen de korrels een glanzende, transparante buitenkant. Hierdoor zullen ze het vocht beter absorberen, waardoor ze gelijkmatiger garen en een mooie textuur krijgen.

bereiding
  1. 1

    Breng de groentebouillon aan de kook. Pel de ui en snipper hem fijn. Bak de ui in olijfolie glazig. Voeg de rijst toe en roerbak die 2 minuten. Blus de pan met de wijn en laat de alcohol verdampen.

  2. 2

    Voeg een pollepel hete bouillon toe, roer en wacht tot het vocht volledig is opgenomen voor je een nieuwe pollepel toevoegt. Herhaal tot de rijst al dente is. Dat duurt ongeveer 18 minuten.

  3. 3

    Leg ondertussen de bevroren spinazie in een zeef en overgiet ze met kokend water. Duw er nadien het vocht uit. Bak de parmaham in een droge koekenpan krokant. Hak ze nadien in stukken.

  4. 4

    Voeg 5 minuten voor de risotto klaar is, de bevroren boontjes en erwtjes en de spinazie toe. Voeg een klontje goede boter en 2/3 van de parmezaan toe en schep alles goed om. Giet er eventueel nog wat extra bouillon bij om de risotto smeuïg genoeg te maken. Kruid de risotto met peper en zout.

  5. 5

    Snij de citroen in partjes. Schep de risotto in de borden en werk hem af met de krokante hamsnippers, de rest van de parmezaan en de munt. Geef er de citroenpartjes bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met knapperige groenten en hamsnippers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!