Recept

Quiche met lamsgehakt en koolrabi + radijsslaatje met munt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met de garam masala geef je hier extra pit aan je quiche, ook ras el hanout of een pittige pasta zoals (rozen)harissa zijn lekker.

Extra handig: merguezworstjes worden gemaakt met lamsgehakt, dat vlees is al lekker gekruid.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de koolrabi en snij hem in blokjes. Pel en pers de knoflook. Spoel de radijzen voor de salade. Snij het loof eraf voor in de quiche, hou de radijzen apart voor de salade. Maak een sneetje in de merguezworstjes en duw het vlees eruit.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het vlees van de merguezworstjes samen met de koolrabi en de knoflook gaar en laat alles lichtjes karamelliseren. Kruid alles met de garam masala, peper en zout.

  3. 3

    Klop de eieren los met de parmezaan en de room en kruid het mengsel met nootmuskaat, peper en zout. Leg het kruimeldeeg in een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm van 35 cm op 11 cm.. Leg er de gebakken koolrabi, het worstjesvlees en een handvol radijsjesloof op. Hou nog enkele blaadjes loof apart voor de salade. Overgiet alles met het eimengsel. Bak de quiche 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Bereid intussen de salade. Rasp de schil van de limoen tot je ½ koffielepel schil hebt. Meng de geraspte citroenschil met de mayonaise, de yoghurt, de chilivlokken, 1 eetlepel water en een snuifje zout. Snij de radijzen in partjes. Meng de dressing onder de radijsjes en werk de salade af met het apart gehouden radijsjesloof en de blaadjes munt.

  5. 5

    Serveer de quiche warm, lauw of koud met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met lamsgehakt en koolrabi + radijsslaatje met munt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!