Groene quiche met pasta pesto en groene groenten + salade van frisse kropsla
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet hem af en lepel er de pesto onder. Kook de broccolini beetgaar. Voeg de erwtjes toe en laat die 10 seconden meekoken. Giet beide groenten af en laat ze goed uitlekken. Spoel en droog de spinazie.
-
2
Klop de eieren los met de geraspte parmezaan en de room en kruid het mengsel met flink wat nootmuskaat, peper en zout. De pasta maakt de quiche iets zachter van smaak, dus kruid goed door. Scheur of snij de mozzarella in stukjes.
-
3
Vet een rechthoekige bakvorm van 18 op 28 cm in met boter of bekleed ze met bakpapier. Leg er het bladerdeeg in. Beleg het met de pasta pesto, de ¬broccolini, de erwtjes en een handvol -spinazie. Overgiet alles met het eimengsel. Beleg de quiche met stukjes mozzarella en bak ze 30 minuten in de oven.
-
4
Maak intussen de salade. Maak de ¬kropsla schoon en snij ze in grove stukken. Besprenkel ze met de caesardressing.
-
5
Serveer de quiches warm, lauw of koud met de salade.