Recept

Fregola sarda met gevulde sardines

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fregola sarda komt uit Sardinië en lijkt wat op parelcouscous, maar is ruwer en niet egaal van kleur. Je kunt perfect parelcouscous gebruiken als alternatief.

Tip: verse sardines zijn enkel tijdens de zomermaanden verkrijgbaar, maar je kunt ze perfect vervangen door gerookte sardinefilets. Die zijn extra zout, voeg dan dus geen zout meer toe aan dit gerecht.

bereiding
  1. 1

    Kook de fregola sarda volgens de aanwijzingen van de verpakking gaar in water met het blokje groentebouillon. Giet de pasta af en breng hem op smaak met wat olijfolie, peper, zout en het gerookt paprikapoeder.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de vulling voor de sardines. Hou wat bladpeterselie apart voor de afwerking. Doe de rest met de pijnboompitten, de rozijnen, de geraspte citroenschil en de panko in de keukenrobot en mix kort tot je een dikke pasta hebt met nog wat textuur.

  3. 3

    Lepel op elke sardinefilet wat van de vulling, rol de filet op en sluit hem met een prikkertje. Leg de gevulde sardinefilets op bakpapier in een ovenschaal en bak ze zo’n 14 minuten in de oven. Spoel de kerstomaatjes, doe ze ook in een ovenschaaltje met wat olijfolie en zet ze mee met de sardines in de oven.

  4. 4

    Hak de apart gehouden bladpeterselie fijn. Serveer de fregola sarda met de gevulde sardines en de gepofte tomaatjes en werk het gerecht af met nog wat olijfolie en de fijngehakte bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fregola sarda met gevulde sardines

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!