Recept

Hasselback van rookworst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een flinke lepel zoete of graanmosterd erbij.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de krieltjes schoon en halveer de grotere exemplaren. Leg ze in een ingeoliede ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Bak ze 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de courgette en snij ze in rondjes. Pel de rode ui en snij hem in partjes. Spoel de appelen en snij ze ongeschild in grove stukken. Snij de rookworsten in zoals je bij hasselbackaardappelen doet: om de 3 à 5 millimeter, maar niet helemaal door.

  3. 3

    Haal de schotel met de krieltjes uit de oven. Verdeel de courgette, de ui, de appelen, de salieblaadjes en de hasselbackrookworsten tussen de aardappeltjes in de schotel. Sprenkel er extra olijfolie en de honing over en kruid alles met peper en zout. Gaar de schotel nog 35 minuten in de oven en roer regelmatig om tot alles mooi gegaard is. Serveer goed warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hasselback van rookworst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!