Recept

Fajita’s met kip en bonenpasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Budgettopper van Libelle-redacteur Carine De Mey: “In nog geen halfuurtje staat dit gerecht op tafel. Ik begin met de bonenpasta, en terwijl die staat te pruttelen, snij ik de paprika’s en ui in reepjes. Soms vul ik dit gerechtje nog aan met kerstomaatjes, zoete maïs uit blik of ijsbergsla. Iedereen vult zijn tortilla zelf. Eenvoudig, goedkoop en lekker.”

Tip: lekker met een partje limoen erbij.

bereiding
  1. 1

    Spoel de kidneybonen en laat ze uitlekken. Pel en snipper de sjalot en bak ze glazig in olijfolie. Voeg de kidneybonen toe en laat ze een 10-tal minuten sudderen.

  2. 2

    Pel ondertussen de ui en snij hem in halve maantjes. Pel en pers de knoflook. Maak de gele en rode paprika schoon en snij ze in reepjes. Snij de kipfilets in reepjes. Stoof de ui met de knoflook glazig in olijfolie in een andere pan. Voeg de kip toe en roerbak die een 3-tal minuten.

  3. 3

    Voeg de paprikareepjes toe aan de pan en zet het vuur laag. Kruid het mengsel met de fajitakruidenmix en het gerookte paprikapoeder en bak verder tot de paprika beetgaar is.

  4. 4

    Pureer intussen de kidneybonen met een scheutje olijfolie en breng de puree op smaak met het komijnpoeder, het korianderpoeder, peper en zout.

  5. 5

    Verwarm de tortilla’s 1 minuut in de microgolfoven. Vul ze met het kip-groentemengsel en wat koriander. Serveer ze met de bonenpasta en de zure room.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fajita’s met kip en bonenpasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!