Hoge vanillecake met meringueglazuur en aardbeien
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de cake. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een dikke witte massa. Smelt de boter en voeg ze toe aan de kom. Voeg ook de zelfrijzende bloem toe en meng alles tot een glad beslag.
-
2
Spoel de aardbeien. Hou er enkele apart voor de afwerking en snij de rest in partjes. Wentel ze kort door een beetje bloem en meng ze voorzichtig onder het beslag.
-
3
Vet een bakvorm van 22 cm diameter en 9,5 cm hoogte in met boter en bestuif hem met bloem. Giet het beslag in de vorm en bak de cake 1 uur in de oven. Ontvorm de cake en laat hem volledig afkoelen.
-
4
Maak de meringue. Klop het eiwit stijf met de kristalsuiker en mix er nadien de poedersuiker door tot je een mooi glad eiwitbeslag hebt dat in pieken blijft staan.
-
5
Bestrijk de cake met de meringue en brand die af met een crème-brûléebrandertje. Werk de cake nog af met de apart gehouden aardbeien.