Recept

Boontjessalade met ­kruidenvinaigrette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Extra lekker met…

• een zacht en smeuïg lente­geitenkaasje 

• krokant gebakken halloumi

• ovengebakken ricotta.

bereiding
  1. 1

    Maak alle bonen schoon. Halveer de langere prinsessenboontjes en dop de tuinbonen. Hak de kruiden in grove stukken. Spoel en droog de veldsla.

  2. 2

    Snij het stokbrood in stukjes. Bak de croutons krokant in de olijfolie, kruid ze met peper en zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Maak de vinaigrette. Pel en pers de knoflook. Meng de peterselie en de bieslook met de knoflook, de maïsolie en de wittewijnazijn en breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Blancheer de prinsessen-bonen, de tuinbonen en de peultjes 4 à 6 minuten tot ze beetgaar zijn. Spoel ze nadien onder stromend water om ze knapperig te houden.

  5. 5

    Doe de boontjes, de peultjes en de tuinbonen in een bowl en meng er de kruiden en de veldsla onder. Serveer de salade met de broodcroutons en de kruidendressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boontjessalade met ­kruidenvinaigrette

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!