Recept

Panna cotta van groene asperges en oude kaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een feestelijk hapje voor bij de paasbrunch!

Ook lekker met geraspte parmezaan.

bereiding
  1. 1

    Snij de groene asperges in stukjes en hou de topjes apart. Stoom of kook de rest van de asperges gaar in gezouten water.

  2. 2

    Week de gelatineblaadjes in koud water.

  3. 3

    Pel de knoflook en doe hem samen met de room in een steelpannetje. Warm de room op tot net onder het kookpunt. Haal de knoflook eruit. Giet de aspergestukjes af en mix ze met de room en de peterselie glad in de blender of met de staafmixer.

  4. 4

    Doe het groene mengsel terug in het steelpannetje en warm het een beetje op, maar het laat niet koken. Meng de geraspte oude kaas onder het mengsel en kruid het met peper en zout.

  5. 5

    Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de warme room. Zorg ervoor dat het mengsel zeker niet meer kookt.

  6. 6

    Giet het groene mengsel voorzichtig in glaasjes. Dit lukt het makkelijkst als je het weer in de blender of een maatbeker met schenkteut doet. Laat de panna cotta minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

  7. 7

    Stoom of blancheer de aspergepuntjes kort zodat ze nog een mooie beet hebben en frisgroen blijven. Werk de panna cotta net voor het serveren af met de aspergepuntjes en de erwtenscheutjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Panna cotta van groene asperges en oude kaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!