Recept

Briochetoast met ricotta, asperges en salsa verde

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een fantastisch hapjesidee met de favoriete groente van het seizoen.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de brioche in 8 kleine rechthoekjes, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en toast ze in ongeveer 7 minuten goudbruin en krokant in de oven.

  2. 2

    Klop intussen de ricotta luchtig met een garde of een mixer. Voeg het citroensap, de geraspte citroenschil, de olijfolie, peper en zout toe en klop tot een romige textuur. Schep de crème in een spuitzakje met een kleine ronde mond en leg ze koel tot gebruik.

  3. 3

    Schil de asperges en snij de houtige uiteinden weg. Snij de asperges in schuine stukken van 2 centimeter en kook ze in 5 minuten beetgaar in gezouten kokend water. Laat de stukjes goed uitlekken en halveer ze in de lengte.

  4. 4

    Maak de salsa. Pel en pers de knoflook. Mix de peterselie, de knoflook, de kappertjes, de witte wijnazijn en de olijfolie tot een grove salsa. Breng die op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Maak het preiwit schoon en snij het in dunne reepjes. Verhit een laagje olie in een pan en frituur de preireepjes kort tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  6. 6

    Spuit op elk briochetoastje enkele toefjes opgeklopte ricotta. Schik de stukjes asperge tussen de toefjes. Druppel wat salsa verde over de asperges en werk de toasts af met de gefrituurde prei.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Briochetoast met ricotta, asperges en salsa verde

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!