Cocktailglaasje met witte asperges en gegrilde kip
bereiding
-
1
Schil de asperges, verwijder de houtachtige uiteindes en blancheer ze 7 à 11 minuten, naargelang de dikte in gezouten water. Laat ze goed uitlekken, snij ze in stukken en hou ze warm.
-
2
Snij de kipfilet in de lengte doormidden. Wrijf ze in met olijfolie en kruid ze met zout, peper en de gedroogde oregano. Verhit een grillpan en bak de kip mooi krokant. Laat ze even rusten terwijl je de saus maakt.
-
3
Maak de saus. Roer de eidooiers los met de dragonazijn. Zet het mengsel op een zacht vuur of au bain-marie en klop het luchtig met een garde. Voeg de geklaarde boter in delen toe en blijf kloppen. Meng er de gehakte dragon en de kervel door en breng de saus op smaak met peper en zout.
-
4
Snij de kip in repen van 1 cm dikte. Leg de asperges in cocktailglazen en leg daarop de gegrilde kip. Lepel er de dragonsaus over en leg er nog een vers dragonblaadje bij.