Risotto met spinazie en champignons
bereiding
-
1
Snipper een sjalot fijn.
Snij 250 g kastanjechampignons in stukken.
Plet 1 teentje knoflook.
-
2
Stoof de gesnipperde sjalot in olijfolie. Doe er 200 g risottorijst (arborio) bij en roer tot alle rijstkorrels goed voorzien zijn van een laagje olie.
-
3
Breng 8 dl bouillon (blokje) aan de kook en zet het vuur uit. Blus de rijst met 1 pollepel hete bouillon.
-
4
Blijf roeren op een zacht vuurtje tot al de bouillon op is (ongeveer 20 minuten). Roer er 50 g geraspte parmezaan door.
-
5
Breng op smaak met peper en zout. Bak in andere pan 250 g gesneden kastanjechampignons in wat olijfolie, voeg 1 geperst teentje knoflook aan toe en 2 handenvol jonge spinazie.
-
6
Roerbak kort en breng op smaak met peper en zout. Schep alles door de risotto.
-
7
Bak 4 plakjes pancetta krokant in een pan met antiaanbaklaag. Serveer de risotto met een knapperig plakje pancetta erbij.
Voorbereiding