Kippenspiesjes met ananas en rum
bereiding
-
1
Pers het sap van de citroen uit.
Snij de ananas in hapklare stukken.
Laat 12 houten satéstokjes 10 min. weken in koud water, anders verbranden ze tijdens het grillen.
-
2
Voeg bij het citroensap 10 roze peperbolletjes toe, 2 el rum en 5 tot 6 muntblaadjes, meng goed. Laat er 500 g kippenreepjes in marineren.
-
3
Doe de ananasblokjes in een kom en schenk er 2 el rum en 6 roze peperkorrels bij. Hussel goed door elkaar zodat alle ananasblokjes in de rum gedoopt zijn. Laat de kip en de ananasblokjes een halfuurtje in de koelkast marineren.
-
4
Prik reepjes kip afgewisseld met ananasblokjes op de satéstokjes; reken 3 kippenreepjes (naargelang van de grootte) per stokje. Gril ze 10 minuten met een beetje olijfolie in een grillpan en kruid nog met wat peper en zout. Serveer met een partje citroen.
Voorbereiding