Champignon-aardappelpannetje
bereiding
-
1
Schil en halveer de aardappelen.
Borstel de champignons schoon.
Snipper de ui.
Hak de teentjes knoflook en wat peterselie.
Snij de gerookte ham in blokjes.
-
2
Kook de aardappelen 5 minuten in gezouten water. Giet ze af. Laat ze kort opdrogen op het vuur en snij ze in plakjes.
-
3
Stoof de ui in de olie en de boter. Doe er de spekblokjes bij. Bak ze knapperig. Voeg er de champignons aan toe. Laat 2 minuten bakken op een hevig vuur. Doe er de aardappelplakjes bij. Laat nog 2 minuten bakken.
-
4
Breng op smaak met de knoflook en flink wat peper uit de molen. Lepel er de room bij en schep goed om.
-
5
Werk af met gehakte peterselie. Serveer meteen. Lekker met gegrilde biefstuk of een koteletje.
Voorbereiding