Recept

Champignon-aardappelpannetje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartig pannetje dat je lege maag vult in een handomdraai

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil en halveer de aardappelen.

    Borstel de champignons schoon.

    Snipper de ui.

    Hak de teentjes knoflook en wat peterselie.

    Snij de gerookte ham in blokjes.

  2. 2

    Kook de aardappelen 5 minuten in gezouten water. Giet ze af. Laat ze kort opdrogen op het vuur en snij ze in plakjes.

  3. 3

    Stoof de ui in de olie en de boter. Doe er de spekblokjes bij. Bak ze knapperig. Voeg er de champignons aan toe. Laat 2 minuten bakken op een hevig vuur. Doe er de aardappelplakjes bij. Laat nog 2 minuten bakken.

  4. 4

    Breng op smaak met de knoflook en flink wat peper uit de molen. Lepel er de room bij en schep goed om.

  5. 5

    Werk af met gehakte peterselie. Serveer meteen. Lekker met gegrilde biefstuk of een koteletje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Champignon-aardappelpannetje

Ingrediënten voor

4 personen
  • gerookte ham (in blokjes)200 g
  • aardappelen (geschild en gehalveerd)4
  • Parijse champignons (kleine)250 g
  • ui (in snippers)1
  • lichte room2 el
  • boter1 kl
  • olijfolie1 el
  • knoflook (gehakt)2 teentjes
  • peterselie (gehakte)
  • peper
  • zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!