12x zalm op de grill
Lekker visje op de rooster
Een gezond visje bereiden op een gezonde manier: de grillpan is in dit geval je beste vriend! Je gebruikt weinig tot geen extra vet en behoudt de pure smaak van je vis. Bovendien gaat het ook snel: redenen genoeg om eens vaker een stukje zalm op de grill te leggen.
Waar moet je op letten?
Liever meteen naar de recepten?
- Gebruik je een gietijzeren grillpan, laat die dan goed heet worden zodat de vis straks meteen dichtschroeit en niet aanbrandt. Een grillpan met antiaanbaklaag kan geen hoge temperaturen aan, maar daar is het de antiaanbaklaag die ervoor zal zorgen dat je vis niet aan de pan blijft plakken.
- Bestrijk de zalm met een klein beetje olie. Niet de grillpan invetten: bij het verwarmen wordt de olie dan te warm en gaat ze walmen.
- Gebruik je zalm met vel, bak 'm dan eerst een minuutje of twee op de velkant (zo loop je straks minder kans dat je filet breekt). Voor een spiesje kun je best twee stokjes gebruiken zodat de blokjes vis niet gaan ronddraaien: ook dit vergemakkelijkt het omdraaien.
- Dan is het kiezen: ruitjes of streepjes? Wil je een mooi ruitjesmotief in je zalm krijgen, draai 'm dan een kwartslag en laat nog een minuutje of twee bakken. Is een streepje ook goed, laat 'm dan gewoon liggen en laat nog een minuutje of twee verder bakken. Hoe lang de zalm precies moet bakken, is afhankelijk van de dikte. Iets te weinig gebakken vinden wij minder erg dan te lang gebakken en droog.
- Draai de vis om en doe hetzelfde aan deze kant.
Lees ook…
- Hoe bak je steak?
- Barbecueën zonder barbecue: zo doe je dat
- Waar moet je op letten als je een grillpan koopt?