Een gezonde lunch maken in 1-2-3: zo doe je het
Slanke snel-klaar-slaatjes
Genoeg van die bruine boterham met kaas tijdens de lunch maar geen tijd of inspiratie voor gezonde alternatieven? Een gezonde lunch maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Dit zijn onze beste tips en recepten.
Een gezonde, snelle lunch vraagt geen uren voorbereiding, met deze weetjes kom je al heel ver! Geen veel te vroeg kookwerk meer voor jou, want je maakt 'm gewoon de avond voordien.
Wat is een gezonde salade?
- Kies voor een bron van eiwitten, zoals gegrilde (niet gebakken) kip.
- Wat gezonde vetten betreft, is een klein handje noten of één vierde van een avocado in de salade al voldoende.
- Spek, kaas of croutons zijn ingrediënten die behoorlijk calorierijk zijn. Deze laat je dus best achterwege!
- Laat ook gedroogde vruchten links liggen. Ze bevatten veel suiker en geven geen verzadigd gevoel.
- Zorg voor koolhydraten als mais, fruit en quinoa.
Groenten baas
De basis van een slaatje is uiteraard: véél groenten. En onthou: het hoeft niet altijd sla te zijn! Denk maar aan een Griekse salade op basis van tomaat, rode ui en komkommer.
Verse dressing
Een must voor geslaagde salades is een lekkere, slanke dressing. Bewaar 'm apart tot lunchtijd of maak je salade in een bokaal! Kies liever geen sausjes uit een potje, deze bevatten veel suiker als bewaarmiddel.
Finishing touch
Werk af met lekkernijen naar keuze, maar hou het gezond. Verwerk bijvoorbeeld je restjes vis of vlees van de avond voordien. Kies je voor kaas? Roquefort, geitenkazen of Emmental zijn caloriearme kaassoorten. Wat lekkere crunch in de lunch krijg je door noten toe te voegen. Laat het smaken!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!