Wok met kip, boontjes en rijst
Stap voor stap
Snel, eenvoudig én gezond; dit wokgerechtje heeft het allemaal. Haal je wokpan al maar boven, het is wokken geblazen!
Dit heb je nodig voor 4 personen
• 600 g kipfilet • 250 g snijbonen of peultjes • 200 g prinsessenbonen • 1 sjalot • 1 el sesamzaadjes • 2 tenen knoflook • 2 takjes rozemarijn • 2 takjes tijm • 250 g witte rijst • een scheutje sesamolie • een scheut olijfolie • peper en zout
Zo maak je het
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken.
- Snij de kip in reepjes.
- Maak de boontjes schoon en snij ze in kleine stukjes.
- Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
- Rist de naaldjes van de tijm en de rozemarijn, hak de rozemarijn fijn.
- Verhit wat olie in een wok en bak er het vlees rondomrond in aan. Voeg de boontjes, de knoflook en de sjalot toe. Roerbak tot de boontjes beetgaar en de sjalot en knoflook glazig zijn. Voeg de kruiden toe, schep om. Kruid met peper en zout.
- Serveer de kip met boontjes met de rijst. Werk af met sesamzaadjes.
TIP
Nog gezonder wordt het wanneer je bruine rijst in plaats van witte gebruikt: doordat de vliesjes nog rond de rijstkorrel zitten, zitten er meer vitaminen en mineralen in én bevat de rijst meer vezels – waardoor je langer verzadigd blijft.
Waarom wokken zo gezond is
Wokken is een ideale manier om snel een gezonde maaltijd op tafel te toveren. Je bakt alle ingrediënten snel en op redelijk hoge temperatuur, waardoor voedingsstoffen beter bewaard blijven dan wanneer je ze zou koken bijvoorbeeld: wateroplosbare vitaminen giet je dan letterlijk met het kookvocht weg.
Zin in nog meer wokrecepten?
Save
Save
Save
Save