4 tips voor het lekkerste witloof
How to
Het lekkerste witloof? Dat maak je met onze tips!
- Niet iedereen houdt van de bittere smaak van witloof. Je kan deze verzachten door de buitenste blaadjes te verwijderen, een schijfje van de onderkant te snijden en er met een mes een kruisje in te zetten. Een ander middel is een beetje suiker gebruiken bij de bereiding.
- Besprenkel het witloof met een beetje citroensap om de witte kleur te behouden.
- Witloof kan je stomen, bakken, stoven of rauw gebruiken. Voor een gratin smelt je een klontje boter in een pan. Bak de witloofstronkjes hierin op een laag vuurtje, totdat ze goudbruin Krid met zout, peper en nootmuskaat. Haal de stronkjes uit de pan, rol ze in gekookte ham, leg ze in een ovenschotel, bedek met saus en kaas en – hup! – de oven in voor tien minuten grillen.
- Stronkje over? Witloof is heerlijk bij vlees, vis, in stoofpot, soepen en salades. In salades wordt het vooral gecombineerd met appel, rozijnen, noten, honing en blauwe kaas.