6 tips voor de perfecte steak
Volgens Vandemoortele
De perfecte steak bak je met Vandemoortele olie Bakken en Braden..
De perfecte steak voor ons? Die is sappig, smelt op je tong, en heeft liefst een krokante korst. Gebuik Vandemoortele olie Bakken en Braden om het vlees dicht te schroeien. Waarom? Deze olie op basis van zonnebloemolie kan je goed verhitten.
Tip 1: Kies een steak van een drietal centimeter dik. Zo blijft hij sappig tijdens het bakken.
Tip 2: Laat je steak eerst op kamertemperatuur komen. Leg hem nooit ijskoud in de pan.
Tip 3: Schroei de steak toe op hoog vuur en bak 3 minuten aan de ene kant. Daarna nog eens 3 minuten aan de andere kant, op een iets lager vuur. Dan is hij saignant.
Tip 4: Prik nooit in het vlees, anders lopen de vleessappen er uit. Gebruik liever een vleestang.
Tip 5: Laat de steak daarna 10 minuten rusten in een oven van 40°, afgedekt onder een dubbelgevouwen vel aluminiumfolie (zorg dat er nog wat lucht onder kan).
Tip 6: Serveer op een warm bord (zodat hij niet te snel koud wordt) met frietjes en sla.