Zo maak je overheerlijke groenten uit de oven
Even de oven in, en klaar!
Je groenten roosteren doet wonderen. Ontdek hier hoe je het best aanpakt.
De lekkerste groenten? Die haal je uit de oven! Rooster ze met Vandemoortele olie Stoven en Bakken voor een hemels resultaat. Onze all-time favorite? Worteltjes!
- Neem jonge wortelen met loof. Die zijn sneller gaar en presenteren beter.
- Giet een flinke scheut olie over de wortelen in een ovenschaal.
- Doe er takjes rozemarijn en tijm bij. Leg er enkele teentjes knoflook tussen. Kruid met grof zout en zwarte peper van de molen.
- Besprenkel met enkele eetlepels water.
- Dek af met aluminiumfolie: zo ontsnapt er geen vocht en trekken alle aroma's mooi in de sappige wortelen.
- Laat 40-45 minuten garen in een voorverwarmde oven van 180°.
- Haal uit de oven en verwijder tenslotte de takjes rozemarijn, tijm en knoflook. Klaar!
PS: Alleen al de geur zal je doen watertanden. Lekker bij kip en witte vis.