Pompoenpitten: superfood
Zet ze dus maar op het menu
Pompoenpitten zijn superlekker én gezond. Lees hier waarom je ze best geregeld over je soep of slaatje strooit.
Pompoenpitten bevatten massa's vitamine E, B1, B2, B3, B5, C en foliumzuur. Wat mineralen betreft, zijn ze onklopbaar: 100 g pompoenpitten bevat bijna de dubbele aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mangaan, fosfor, koper en magnesium én dekt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. Verder leveren pompoenpitten zink, selenium, kalium en calcium.
Snack met pit
Pompoensoep op het menu? Gooi de pitten niet weg: ze zijn geroosterd zijn ze superlekker. Pellen hoeft niet, maar verwijder wel zo veel mogelijk vruchtvlees. Dat lukt het best als je de pitjes tussen je handen schoonwrijft onder koud stromend water. Laat de pitten een hele dag of nacht drogen en kruid ze met peper en zout, paprikapoeder, cayennepeper, kerrie of komijn. Rooster ze vervolgens zo'n 10 minuten onder de ovengrill.
Ook zoete pompoenpitten zijn heerlijk, zeker voor kinderen. Druppel er in dat geval voor het roosteren een beetje vloeibare honing over en bestrooi ze met kaneel.