Meest recente artikelen

Dit zijn de populairste recepten

Jullie 10 favorieten

Dit zijn de populairste recepten Artikel

Benieuwd welke recepten jullie het lekkerste vonden en vinden bij Libelle Lekker? Dit zijn de populairste recepten van het voorbije jaar.

Kooktrends en hippe bordjes komen en gaan, maar als het om de populairste recepten gaat, zijn er enkele vaste waarden die steeds terugkeren. Geen foodsharing of beef Wellington, wel die dingen waar je op een doordeweekse dag plots zin in kunt hebben. Zo steken deze tien gerechten dit jaar (en jawel: ook de voorbije jaren) met kop en schouders boven alle andere recepten uit.

Een ding kunnen we al verklappen: jullie zijn dol op gebak en dessert – kortom alles wat zoet is. Maar ook op de echte klassiekers (en nee, verbazingwekkend genoeg niet stoofvlees, mosselen of steak-friet), zelfs als ze uit een andere Europese keuken komen… Scrol snel verder, ontdek onze tien toppers en wie weet sla je zelf straks aan het bakken of koken met deze recepten.

De 10 populairste recepten van het voorbije jaar

Van pannenkoeken tot quiche lorraine: deze recepten zochten jullie het vaakst op bij Libelle Lekker. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

populairste recepten

1. Pannenkoeken

Geen gerecht dat op zoveel enthousiasme onthaald wordt – door jong en minder jong – als een simpele pannenkoek. Dit is dan ook het allerpopulairste recept tussen de duizenden opties die jullie hebben op libellelekker.be. Zin om te variëren? Hier vind je genoeg ideetjes om van elke dag een pannenkoekenfestijn te maken.

2. Klassieke quiche lorraine

Nog zo’n evergreen onder de recepten: hartige taarten in het algemeen en quiches in het bijzonder. Want what’s not to like: taart als lunch of diner, met zowat elk mogelijk ingrediënt – van kaas en vis tot je favoriete groenten. Dé klassieker onder de quiches is natuurlijk deze variant uit het Franse Lotharingen, de oer-quiche zeg maar. Een receptje dat je onder de knie wil hebben!

3. Tiramisu met koffie

Op nummer drie volgt een dessertklassieker uit de Italiaanse keuken die het ook bij ons in een paar decennia tijd tot golden oldie heeft geschopt. Want eerlijk: wie heeft dit verrukkelijke dessert nog nooit klaargemaakt?  En: grote kans dat het met dit recept was…

4. Vanillecupcakes

Ideaal als traktatie, klein dessertje of een snel vieruurtje: met deze vanillecupcakes kun je niets misdoen. Ook leuk met een topping en extra versiering.

5. Appelcake

Halfweg onze lijst vinden we nog zo’n populaire cake. Geen huishouden waar de appelcake niet regelmatig in de oven wordt geschoven, zo lijkt het wel.

6. Makkelijk bananenbrood

De lekkerste oplossing voor die tros overrijpe bananen. Dit recept dankt z’n populariteit aan de pandemie, maar is jaren later nog steeds niet over z’n hoogtepunt heen. Eens jullie de bananencake hadden ontdekt, liet hij jullie niet meer los. Logisch, als je dit recept hebt uitgeprobeerd.

7. Vispannetje met zalm en kabeljauw in de oven

Tussen de desserts en het gebak toch ook minstens een keer ‘warm eten’. Oké, ook dit vispannetje maak je in de oven (het handigste kooktoestel na de airfryer), maar het is een schitterende aanvulling op al dat zoets: een gezond visje of twee (plus garnalen), snel klaar en ideaal om op voorhand klaar te maken.

8. Courgettesoep

De populairste soep van Vlaanderen, winter en zomer, is met stip de courgettesoep. Om te pimpen met de lekkerste toppings, in te vriezen of je meteen aan op te warmen: deze topper wordt veelvuldig geslurpt in Belgische gezinnen.

9. Macaroni met ham en kaas

Mac & cheese is een internationale topper en kinderfavoriet. Jullie kozen voor je uitverkoren pastagerecht frequent voor dit recept van Libelle Lekker. Terecht: ook wij maken het nog heel vaak klaar. Graag wat variatie? Probeer dan een van deze versies. Smullen maar!

10. Spaghetti carbonara

Deze Italiaanse pastatopper haalt nog nipt de toptien en steekt daarmee alle Belgische klassiekers voorbij. Hoog tijd om ‘m een plaatsje in de traditionele Vlaamse keuken te gunnen, want spaghetti carbonara zal niet gauw verdwijnen uit ons vaste repertoire. Mét pancetta, zónder room: dit is de pasta zoals hij bedoeld is.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen