Pimp your porridge: 5x anders met havermout
Pimp your porridge
Vind jij jouw dagelijks bordje havermoutpap een beetje saai? Geen nood, want met havermout kan je zo veel meer doen dan enkel pap maken. Probeer deze lekkere gerechtjes snel uit!
Hét gerecht met havermout dat iedereen kent (en dat sommigen doet gruwelen) is havermoutpap. Kort omschreven: havervlokken worden gekookt met water of melk tot een dikke pap, waar je dan nog smaakmakers zoals kaneel, honing, bruine suiker, vers fruit of granen aan kunt toevoegen. Een traditioneel en voedzaam ontbijt dat onze grootouders al kenden, maar, geef toe, een beetje saai is.
Maar we hebben goed nieuws voor je: met havermout kun je meer dan alleen maar die klassieke havermoutpap maken. Wat denk je van wafeltjes of smoothies, bijvoorbeeld? Of pimp je havermoutpap met stukjes chocolade of – waarom niet – met spek en ei. Deze vijf ideetjes maken van je havermoutontbijt iets bijzonders.
Dit kun je óók maken met havermout
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!