Zo krijg je je zelfgemaakte granola lekker krokant
Het geheim van krokante granola
Krijg je jouw zelfgemaakte granola maar niet krokant? Met deze stap-voor-stap tips lukt het zeker wel!
1. Havermoutvlokken
Verwarm de oven voor op 180°C. Stort de havermoutvlokken uit op een met bakpapier beklede bakplaat, zo blijft de granola niet aan je bakplaat kleven.
2. Noten naar keuze
Voeg wat noten naar keuze toe. Denk aan pecannoten, walnoten, pistachenoten…
3. Vetstof
Voeg een beetje vetstof toe. Gebruik bij voorkeur arachideolie, een notenolie die hoog verhit kan worden.
4. Honing of siroop
Doe er een lepel honing, agavesiroop of esdoornsiroop bij.
5. Eiwit
Voeg een eiwit toe. Dit is dé belangrijkste stap, want het maakt je granola extra krokant.
6. Mengen
Meng alles erg goed om met een lepel. Hoe beter alles vermengd is, hoe krokanter je granola zal zijn. Je kunt eventueel nog kaneel- of cacaopoeder toevoegen voor extra smaak.
7. Bak de granola
Bak de granola zo'n 15 minuten in de oven. Hou 'm goed in de gaten, want hij kan snel verbranden. Roer de granola af en toe eens om.
8. Uit de oven
Haal de granola uit de oven en meng er eventueel nog wat stukjes gedroogd fruit onder.
Tip! Fan van kokosrasp? Dat kan er zeker bij! Voeg die wel pas de laatste 5 minuten van de oventijd toe, want kokosrasp verbrandt héél snel.
Ga aan de slag met deze recepten met granola
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!