Werelddag van verzet tegen armoede: 3 supergoedkope recepten
Samen tegen armoede
Een groeiend aantal mensen in België heeft honger. Denk daarbij aan mensen zonder inkomen, maar ook aan single mama's en papa's en senioren voor wie de maand te lang duurt voor het pensioen. Vandaag, op de Werelddag van verzet tegen armoede willen we dit probleem in de kijker zetten.
Op Werelddag van verzet tegen armoede willen we benadrukken hoe belangrijk het is de taboes los te laten en over armoede te praten. Schaamte overwinnen en hulp zoeken, is makkelijker als het probleem bespreekbaar wordt. Solidariteit is het sterkste wapen in het gevecht tegen (verborgen) armoede. Speciaal voor de Werelddag van verzet tegen armoede creëerden 3 bloggers een lekker pastarecept dat je maakt aan €1 per persoon.
Klik hier voor meer informatie over het Netwerk Tegen Armoede.
Greg Bogaert van Cook'n'Roll
Spaghetti met sardines, kappertjes en tomaten
Benodigdheden
- 375 g fijne spaghetti
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 blikje sardines met olijfolie
- 1/2 rode ui
- Kappertjes
- 1/2 kl cayennepeper vlokken
- 1 el chapelure
- 5 blaadjes platte peterselie
- peper en zout
Bereiding
- Laat de sardines uitlekken maar hou de olie bij. Snij de sardines open in de lengte en verwijder de graatjes.
- Stoof het paneermeel aan in 1 koffielepel olijfolie tot het goudbruin is, voeg daarna de peterselie toe.
- Verwarm de olie van de sardientjes op een zacht vuur in een pan en stoof er de fijngesneden ui in.
- Voeg de tomaten, de cayennepeper en kappertjes er aan toe. Laat een 10-tal minuten koken, vergeet niet te roeren. Voeg er de grof gehakte sardienen aan toe. Laat nog enkele minuten koken en kruiden af met peper en zout.
- Breng 3 liter gezouten water aan de kook. Kook de pasta heel 'al dente'. Hou een beetje van het kookwater bij.
- Laat de pasta uitlekken en voeg het toe aan de pan met de tomaten en sardines. Meng goed en voeg 1 of 2 eetlepels van het kookwater toe. Laat dit al roerend zo'n 3 minuten koken om de pasta perfect te garen.
- Strooi er een beetje paneermeel en peterselie over en serveer.
Eline Van Dingenen van Eline Van Dingenen
Pasta met kruidenkaas, broccoli en champignons
Benodigdheden
- 1 pakje pasta
- 1 broccoli
- 500 gram champignons
- 1 potje kruidenkaas
- Scheutje olijfolie
- Peper & zout
Bereiding
- Snipper de ui en fruit hem met wat olijfolie in een wokpan.
- Snij de broccoli in roosjes en laat deze even koken. Doe hetzelfde met de stronk.
- Kook de pasta en snij ondertussen de champignons in schijfjes.
- Mix de gekookte stukjes broccolistronk samen met de kruidenkaas tot een gladde mengeling.
- Voeg de champignons toe bij de ui en laat ze even fruiten. Voeg ook de broccoliroosjes toe.
- Voeg de gekookte pasta bij de groentenmengeling en werk af met de broccoli-kruidenkaassaus.
Griet Vanhees van Mum of the World
Pasta met spinazie in een roomsausje met spekjes en mozzarella
Benodigdheden
- Pakje diepvriesspinazie
- Room
- Spekjes, gerookt
- Erwten
- Mozzarella
- Ui & tijm
- Pasta
- Peper en zout
Bereiding
- Laat de pasta koken in een pot water. Stoof ondertussen de ui aan in boter met de spekjes.
- Voeg de diepvriesspinazie toe en voeg er ook de room aan toe.
- Voeg de mozzarella in blokjes en de erwten toe. Breng op smaak met tijm, peper & zout.
- Laat alles even koken en blijf goed mengen. Voeg er de gekookte pasta aan toe, meng alles en serveer.