Dé geheime stoofpot ingrediënten van onze redactie
Operatie stoofpot
Als het kouder wordt, eten we... stoofpotjes. Zó lekker, als ze uren hebben staan pruttelen op een laag vuurtje. Maar weet je hoe je ze nóg lekkerder maakt? Onze culiredacteurs laten in hun potten kijken.
Citroensap
Eindredactrice Barbara: "De truc met citroensap heb ik geleerd van mijn oma. Doe er wel niet te veel in. Enkele druppeltjes maken je vol-au-vent zoveel frisser, zonder dat je het zuurtje proeft"
Laurier
Coördinator toerisme Libelle Lekker Sophie: "Ik kies resoluut voor verse laurier! Of ik nu stoverij, vol-au-vent, hutsepot of kalfsblanquette maak, er horen steevast enkele blaadjes bij. Tip: snij de verse blaadjes een beetje in, zodat de aroma's beter vrijkomen."
Chocolade
Culi-redacteur Jolien: "Ik verwerk steeds wat chocolade in mijn chili con carne." Je proeft de chocolade zelf niet, maar ze geeft wel een extra dimensie aan je saus. Wie het probeert, zal het zonder twijfel kunnen beamen."
Sumak
Wes, coördinator van de Lekker-shop: "Sumak heeft álles. Het bevat zowel een zoete, zure, als pikante component. Ik ben fan! Probeer het zeker eens in een dit Oosters kipstoofpotje."
Noilly Prat
Culi-redacteur Natalie: "Onmisbaar in je drankkast en in elke goede visstoofpot (zoals een romig vispannetje met venkel) of papillot: Noilly Prat. De subtiele anijssmaak combineert heerlijk met witte vis, venkel en appeltjes en zorgt voor een streepje zon in de winter. "
Sriracha
Foodstyliste Sonja: "Een half theelepeltje sriracha in een stoofpotje en het gerecht krijgt meteen een beetje spice (maar niet té). En ik hou ook van de lichtjes zoetige toets. Perfect in een vegetarische curry, bijvoorbeeld."
Pimenton de la vera
Culi-redacteur Marlies: "Pimenton de la vera geeft sauzen en stoofpotjes een subtiele, lekkere gerookte smaak. Probeer het zeker eens in deze Spaanse stoofpot met chorizo."