Op deze bizarre manier verwijder je het makkelijkst tijmblaadjes van hun takje
Verrassend, maar zó handig!
Blaadjes tijm van hun takje ritsen lijkt eenvoudig, maar in de praktijk breek je vaker het takje dan dat je de blaadjes loskrijgt. Klinkt het je bekend in de oren? Geen zorgen: wij hebben de (ietwat onverwachte, maar superdoeltreffende) oplossing!
Hoe vaak staat niet in een recept: 'rits de blaadjes van het takje tijm'? 't Klinkt helaas heel wat makkelijker dan het is: je houdt het takje immers aan de top vast, en vaak breekt het terwijl je de blaadjes er probeert af te ritsen. Gelukkig is er een gek, maar heel eenvoudig trucje. Het antwoord ligt in je keukenkast, en gek genoeg is het geen mes!
De mensen van Epicurious.com ontdekten dat je niet meer nodig hebt dan een fijne zeef. Duw het uiteinde (dat heel wat steviger is dan het topje, en dus niet zo makkelijk zal afbreken) door de zeef en trek het naar beneden. Op die manier worden de blaadjes opgevangen in de zeef. Klaar is Kees!