Meest recente artikelen

Waarom zitten er in cocktails zulke grote ballen of blokken ijs?

Glashelder!

Waarom zitten er in cocktails zulke grote ballen of blokken ijs? Artikel

Lekker eten, daar hoort ook iets lekkers om te drinken bij. Culi-journalist Marlies beantwoordt nuchter alle vragen over de meest uiteenlopende dranken. Deze keer: waarom zitten er in cocktails tegenwoordig zulke grote ballen of blokken ijs?

Die grote ballen of blokken ijs in die cocktails zijn niet voor de versiering. Het heeft te maken met een grote eigenschap van ijs: ijs smelt. Dat zorgt ervoor dat je drankje verdunt en dus aan smaak inboet. Daarom zijn de soort ijs, de hoeveelheid én de grootte cruciaal voor een goede cocktail.

 

Enkele regels…

  • Hoe meer ijs, hoe trager het smeltproces.
  • Verschillende kleinere blokjes smelten sneller dan één groot blok.
  • Zuurstof in ijs versnelt het smeltproces. Hoe transparanter het ijs, hoe beter.

Welk ijs je gebruikt, hangt dus af van het soort cocktail.

      • In een caipirinha wil je net verwatering en neem je crushed ice.
      • In een negroni kies je voor grote blokken of ballen ijs, zodat de smaak van je premium spirits in je cocktails niet vermindert.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen