Coupe maison: pimp je (gekochte) ijsje
Zo goed als huisgemaakt
Je gasten een mooi ijsje serveren? Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn! Met deze tips tover je je (gekochte) ijsje in 1, 2, 3 om tot een prachtig dessertje.
Op een stokje
Uit één pot ijs (type Ben&Jerry's, Häagen Dazs…) kun je super eenvoudig vier mooie ijslolly's maken. Hoe je dat doet, lees je hieronder!
Sprinkles
Hagelslag, discobolletjes of sprinkles voegen meteen een kleurrijke en feestelijke toets toe aan je ijsje. Strooi ze over je ijshoorntje of dip de zijkant van een ijssandwich in de sprinkles.
Sausjes en chocolade
Met een beetje chocoladesaus op je ijsje heb je altijd een streepje voor. Dip een lepeltje in gesmolten chocolade en beweeg heen en weer over je ijsje voor een leuk effect.
Vers fruit
Vers fruit is altijd lekker. Een simpel bolletje vanille-ijs of sorbet wordt meteen een chique coupe met wat aardbeitjes of bessen erbij.
Sandwich
Als je wat koekjes in huis hebt, kun je een ice cream sandwich maken. Supersimpel en helemaal hip! Duw een bolletje ijs tussen twee koekjes en versier de zijkant met discobolletjes om het extra feestelijk te maken!
Eetbare bloemen
Niets mooier dan wat eetbare bloemen op je ijsje. Leg je ijslolly plat op een bordje en versier hem met wat eetbare bloemen en chocoladesaus of voeg strooi ze tussen verschillende bolletjes ijs in een kommetje. Bijna te mooi om op te eten!
https://www.pinterest.com/pin/AbvHgO0Zz1gPB5uJpeVdtaYPOYo_1533jLV-cRpyaXzAfhLVAmme-VI/
DIY
Wil je je gasten zelf creatief laten zijn? Voorzie dan een bar waar ze hun ijsje zelf kunnen versieren! Tip: vul een muffinvorm met verschillende versieringen om ze mooi en eenvoudig te organiseren!
Met een origineel koekje
Serveer je ijsje eens in een taco, bijvoorbeeld.