5 alternatieven voor bananen in je smoothie
Slurpen maar!
Bananen worden vaak toegevoegd aan smoothies om ze wat dikker en zoeter te maken, maar wat als je niet graag bananen eet? Deze vijf ingrediënten zijn perfecte alternatieven.
1. Havermout
Havermout zorgt ervoor dat je extra lang energie haalt uit je smoothie. Dé truc wanneer je havermout aan je smoothie toevoegt? Doe de vlokken eerst in een blender om er een fijn poeder van te maken, zo krijg je geen stukjes. Gebruik ongeveer 2 eetlepels havermout per smoothie.
2. Chiazaadjes
Chia zaadjes kunnen je smoothie binden en wat dikker maken. Voeg een theelepel chiazaadjes toe aan je smoothie voor je alles in de blender doet of roer er nadien wat zaadjes doorheen.
3. Bevroren fruit
Ook bevroren fruit kan de smoothie dikker en zoeter maken. Bovendien is het makkelijk, want je kunt altijd een zakje in je diepvriezer bewaren. Probeer kokosnoot of mango om je smoothie extra smeuïg te maken.
4. Avocado
Hoewel avocado heel verschillend is van banaan qua smaak en textuur, is het ook het perfecte ingrediënt om je smoothie dikker te maken. Voeg een halve avocado toe aan je smoothie voor wat gezonde vetten en een smeuïg effect.
5. Yoghurt
Eender welke yoghurt kun je toevoegen aan je smoothie, maar als je een dikke textuur wilt, ga je best voor Griekse yoghurt. Naast extra textuur voegt het ook proteïnen toe aan je smoothie. Win-win!