De favoriete adresjes van Julie Van den Kerchove
Hier gaat zij graag uit eten
Ontdek de favoriete adresjes van foodie Julie Van den Kerchove.
Je kent Julie (31) als
- Auteur van onder meer het gloednieuwe 'Het Keto Plan'
- Foodwriter samen met vriend Simon op de website www.julieslifestyle.com en influencer op Instagram: @rawfoodchefjulie
- Stichter van All Good, vegan snacks en desserten zoals gluten- en lactosevrije crackers, granola en cheesecake
Fan van
- Kokosnoot. "Heerlijk in mijn zelfgemaakt Bounty-ijs met fondantchocolade of kokosyoghurt."
- Pizza met een korst van zoete aardappel, ideale comfortfood
- "De verse kroketjes van m'n mama, dat zijn de enige gefrituurde dingen die ik eet."
Aan tafel met Julie
Altijd-goed-plek
Bij de apotheek
"Ideaal voor een snelle hap of take away! Bij het volledig plantaardige, en knusse zaakje Le Botaniste in Gent eet je verse en originele gerechten, zoals quinoa met gestoomde groenten, romige kokoscurrysaus, pindanoten en kimchi. Ze gebruiken uitstekende lokale ingrediënten én maken alles zelf. Groenten spelen er de hoofdrol. Denk aan zeewiertartaar, verschillende soorten hummus en veel gepekelde groenten. Ook de sfeer is uniek. Het heeft iets weg van een apotheek, met al die bokalen vol kruiden en ingrediënten aan de muur. Intussen hebben ze zelfs al een filiaal in New York!"
Le Botaniste, Hoornstraat 13, Gent. Info: 09-233 45 35
Mag het iets meer zijn?
Starstruck
"Restaurants die belang hechten aan de kwaliteit van producten sluit ik in m'n hart. Olly Ceulenaere van Publiek is een chef die ik in de tijd van ons pop-up-restaurant Essence Cuisine vaak tegenkwam bij de groenteboer. Wat hij doet met groenten, vind ik echt geweldig. Daarnaast maakt hij er geen punt van om z'n gerechten aan te passen aan m'n intoleranties. En ook al heeft het gezellige restaurant een Michelinster, dat merk je totaal niet aan de sfeer. Gastvrouw Kelly stuurt de zaal losjes aan en Olly zie je gewoon kokkerellen in de open keuken. Hij en z'n keukenteam serveren de borden vaak zelf aan tafel. Dat maakt het allemaal veel warmer en persoonlijker."
Publiek, Ham 39, Gent. Info: 09-330 04 86
Momenten om van te dromen
E viva Mexico
"Voor Gracias Madre zou ik speciaal een ticket naar de VS boeken. Ik ontdekte het authentieke Mexicaanse restaurant in San Francisco toen ik me daar samen met m'n vriend Simon omschoolde tot raw & vegan chef. In de Mexicaanse keuken verwacht je veel vlees en room, maar hier krijg je dus de vegan versie. Ik was vooral onder de indruk van de uitgesproken smaken én de focus op gezond. Je krijgt er niet gewoon een vegan burger met frietjes. Intussen hebben ze een tweede filiaal in Los Angeles, knal in Hollywood, maar midden in het groen op een patio. Je kunt er uren bijbabbelen met vrienden terwijl je hun eerlijke gerechtjes deelt. Van mij mag dit soort Mexicaanse keuken snel naar België overwaaien."
Gracias Madre, 8905 Melrose Avenue, West Hollywood, CA 90069, Verenigde Staten. Info: 001-323-978-2170