Zalig zoet, ook zonder gluten
Op zoek naar een glutenvrij dessert?
Samen met Miele
In veel gebak is gewone bloem verwerkt. Gelukkig bestaan er heel wat vervangmiddelen. Zo gebruiken we maiszetmeel in deze glutenvrije Baileysbiscuit.
Bereidingstijd: meer dan 1 uur
Budget: iets duurder
Moeilijkheidsgraad: iets moeilijker
Ingrediënten
- 285g maiszetmeel
- 65g puur cacaopoeder
- ¾ el. bakpoeder
- ¾ el. zout
- 75ml Baileys
- 225ml zure room
- 225g ongezouten boter
- 340g kristalsuiker
- 3 grote eieren
- vanillextract
Vermeng het zetmeel (285g), puur cacaopoeder (65g), bakpoeder (3/4el) en zout (3/4el). In een andere kom mix je ongezouten boter (225g), vanille-extract (1kl) en kristalsuiker (340g) tot een lichtkleurig mengsel.
Voeg 3 grote eieren 1 voor 1 toe. Nu komt de Baileys op de proppen! Het drankje (75ml) mag samen met de zure room bij het mengsel. Meng goed.
Spatel langzaam de zetmeel-cacaomix onder het eimengsel tot een homogeen beslag. Giet de mix in een beboterde tulbandvorm.
In de Miele combi-stoomoven kies je combinatiegaren, hetelucht plus, 150°C, 80% vocht. Bak gedurende 1u20.
In een conventionele oven selecteer je hetelucht plus, 180°C. Bak 50 à 60 minuten.
Laat de biscuit afkoelen en bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.
Benieuwd welke heerlijke pareltjes je nog uit de Miele combi-stoomoven kunt toveren? Bekijk deze video!