Waarom je altijd een nieuw dekseltje moet gebruiken voor homemade confituur
Wist jij dit al?
Vraag jij je wel eens af waarom ze zoveel confituurdeksels apart verkopen? Dit is de reden!
Wel, eigenlijk moet je elke keer dat je confituur maakt een nieuw deksel gebruiken. De gesteriliseerde glazen bokaaltjes kun je wel hergebruiken, maar de draaidekseltjes sluiten maar één keer luchtdicht. Nadien komt er altijd een beetje zuurstof aan de confituur, waardoor die sneller kan bederven. Wanneer je geen nieuw dekseltje gebruikt voor je zelfgemaakte confituur zal deze dus niet direct slecht worden, maar je kunt hem wel minder lang bewaren.
Extra lang houdbaar?
Steriliseer je potten na het vullen nog een keer door ze onder te dompelen in heet water. Het middelste stukje van de dekseltjes zal naar binnen klikken en een kuiltje vormen. Door het vacuüm dat zo ontstaat, blijft je confituur, marmelade of chutney extra lang goed.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!