Geroosterde aardbeien: zo krijgen je aardbeien nóg meer smaak
Ken jij dit trucje al?
Uit een bakje lekkere aardbeien wil je natuurlijk álle smaak halen. Wij kennen een makkelijk trucje om hun smaak nog beter te laten uitkomen: ze roosteren. Wij vertellen je hoe je het doet en wat je allemaal kunt doen met geroosterde aardbeien.
Aardbeien smaken al lekker zoet, maar wacht maar tot je geroosterde aardbeien proeft. Het is de ideale manier om een vergeten bakje aardbeien nieuw leven in te blazen. En je hebt er helemaal niet veel voor nodig, enkel een bakplaat.
Zo rooster je aardbeien
- Verwarm je oven voor op 180°C.
- Snij het kroontje van de vruchtjes en halveer ze. Wil je liever kleinere stukjes, dan kan je ze ook in kwartjes snijden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de aardbeien erop
- Rooster de aardbeien voor ongeveer 20 min.
- Tip: top de aardbeien af met een scheutje balsamicoazijn of citroensap. Een snuifje kaneel of kardemom is ook lekker!
Wat kan je doen met geroosterde aardbeien?
- Het is een heerlijke topping voor yoghurt, overnight oats, wafels, kaastaart, crumble en waarom ook niet: rijstpap!
- Of meng ze door je yoghurtijs, smoothie of tiramisu.
- Wat dacht je van aardbeienconfituur van geroosterde aardbeien?
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!
Lees ook …