Borden verwarmen: zo doe je dat
Alles lekker warm aan tafel
Als je gasten aan tafel hebt, wil je natuurlijk niet dat het eten op het bord afkoelt. Verwarm daarom je borden voor. Weet je niet hoe? Geen nood, we leggen het uit.
Bij een etentje is het fijn als je de gerechten op de juiste temperatuur kunt serveren zonder dat ze snel afkoelen. Zeker als je voor een grote groep kookt en iedereen beleefd wacht met eten tot alle tafelgenoten van een bordje voorzien zijn. Door je borden voor te verwarmen blijft het eten langer warm én op smaak. Dat doe je zo!
In de oven
In de oven krijg je met gemak tien borden. Ovenbestendige borden kun je op een stapel een 5-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°C zetten. Met niet-ovenbestendige borden ga je voor 10 minuten op 80°C – zeker niet warmer dan 100°C – en klaar. Zet de oven daarna uit en terwijl jij de kalkoen snijdt, die eerst een halfuur heeft gerust onder aluminiumfolie, kun je de borden tot het serveren in de warme oven laten staan.
Met heet water
Zit de oven vol? Hou je borden even onder heet stromend water. Of vul je gootsteen met heet water en dompel er je borden voor het serveren in onder. Gewoon nog even afdrogen en opscheppen. Simpel, maar heel effectief.
In de microgolfoven
Spoel je borden af met koud water, stapel ze en zet ze 1 à 2 minuten op maximaal vermogen in de microgolfoven.
Met een bordenwarmer
Heb je vaker grote groepen aan tafel? Dan kun je overwegen een bordenwarmer aan te kopen: dat is een toestel dat eruitziet als een stoffen harmonica waar je de borden tussen stopt. Je plugt het toestel in de stekker en je borden worden vanzelf warm.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!