Dit is het geheim voor de perfecte madeleines
Zo maak je ze écht perfect
Madeleines maken is niet zo moeilijk, maar je moet wel enkele kneepjes van het vak kennen als je een perfect resultaat wilt. Met ons ultieme geheim lukt het je ongetwijfeld.
Madeleines maken: de ultieme tip
Heb jij al eens geprobeerd om zelf madeleines te maken? 't Is makkelijker dan je denkt, maar je moet wel, zoals altijd bij patisserie, het recept nauwgezet volgen. En de allerbelangrijkste stap, da's het deeg laten rusten.
Door je deeg minstens een halfuur te laten rusten in de koelkast, kan de bloem de natte ingrediënten namelijk goed opnemen, waardoor het deeg dikker wordt en de madeleines hun karakteristieke 'bultje' krijgen in de oven.
Schep de vormpjes trouwens niet té vol: een flinke lepel is meestal ruim voldoende – het vormpje mag zeker niet volledig gevuld zijn. Het deeg hoeft de zijkanten van de vorm ook niet te raken.
Nog een allerlaatste tip: probeer, in de mate van het mogelijke, je madeleines à la minute te bakken. De iconische cakejes zijn op hun lekkerst als ze nog warm zijn.
Onze recepten
Als je het basisrecept onder de knie hebt, kun je het helemaal naar je hand zetten. Voeg je graag wat chocolade toe, of hou je van een subtiele toets van thee of koffie in je deeg? Of wil je graag een fruitig madeleintje proberen? Laat je alvast inspireren door deze recepten.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!