Een kerstmenu om van te genieten onder vrienden
Samen smullen
Vier je Kerstmis met vrienden? Dan is dit kerstmenu ideaal. Je kunt heel wat op voorhand maken, zodat je samen aan tafel kunt genieten.
Voorgerecht: minicroques met gebakken duif en gekaramelliseerde ui
De croques kun je helemaal op voorhand maken en bewaren in de koelkast. Leg tussen elke croque een beetje bakpapier. Zo kun je ze makkelijk stapelen en gaan ze niet aan elkaar plakken.
Tussengerecht: soep met gepofte prei en bier
Maak de soep enkele dagen op voorhand. Warm de soep voor het serveren weer op samen met de room, maar laat ze niet koken.
Hoofdgerecht: verfijnde vislasagne
Maak de lasagne de ochtend van het feest en zet afgedekt in de koelkast. Bak hem in de oven terwijl je samen met je gasten aperitieft.
Dessert: gepocheerde kaneelpeertjes met mascarponecrème
De peertjes pocheer je het best een dag op voorhand. Zo kunnen de smaken zich helemaal vermengen. De crème maak je de ochtend zelf en leg je koel weg in een spuitzakje.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!