Geef je gerechten een feestelijke toets
Feestelijke gerechten
Je gerecht een feestelijke toets geven is helemaal niet moeilijk. Met enkele eenvoudige aanpassingen maak je al snel het verschil.
Bij de groenten
- Bereid groenten correct. Gaar ze zeker niet te lang! Rooster ze eens in de oven of gril ze in de pan.
- Rooster wat nootjes, hak ze grof en meng ze met extra pitten zoals zonnebloempitten en pompoenpitten. Strooi het mengsel over een winterse salade of de warme groenten voor een extra lekkere crunch.
- Vergeet de kruiden niet. Verse kruiden maken écht het verschil. Ze geven je gerechten die extra sprankel, zeker in combinatie met een beetje citroensap of geraspte citroenschil.
- Een wolkje fijngeraspte parmezaan geeft elke groente extra smaak. Gebruik hiervoor het liefst een heel fijne rasp.
- Maak zelf kerstboter. Neem goede zachte boter als basis en voeg smaakmakers toe zoals geraspte mandarijnschil, gedroogde veenbessen of kaneel. Laat ze à la minute smelten over je warme groenten. Geloof ons: een smaaksensatie van jewelste!
Bij de soep
- Druppel wat room in de soep en ga erdoor met een houten spiesje. Op die manier krijg je subtiele streepjes. Liever een slank alternatief? Probeer dan een van deze 5 alternatieven voor room.
- Werk de soep af met een extraatje zoals krokante zuurdesembroodsterren of mini-croque-monsieurs.
- Gekruide en geroosterde noten en een lepeltje zure room doen het ook altijd goed.
Bij het dessert
Een krokantje van dit, een crumble van dat… een perfect dessert bestaat uit een aantal texturen. Probeer je dessert dus altijd af te werken met een verrassing. Serveer je een lekker smeuïge panna cotta, doe er dan nog een frisse coulis bij. Maak je ijstaartjes? Werk ze dan af met enkele verkruimelde koekjes.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!