Zomerse kaasplank: topidee voor feestjes
Op de kaasplank
Feestje gepland deze zomer? Dan kan een goed uitgekozen kaasplank vol Belgische toppers niet ontbreken. Wij vertellen je welke kazen op je zomerse kaasschotel horen.
Dit leg je op een zomerse kaasplank
- Een zachte romige kaas zoals een Belgische brie of Brugs Broodje.
- Ideaal om in de zomer te dippen is een potje ambachtelijke verse kaas, al dan niet met extra kruiden.
- Geen plankje zonder geitenkaas: bij de kaasmakers van Karditsel vind je romige geitenkaasjes.
- Een topper onder de kazen met rode korst is het Antwerps Pikantje.
- Nog een plekje voor een pittige kaas? Kies dan voor een aperokaas met mosterd of fenegriek zoals Brugge Oud of Postel.
- Voor de echte kaasfanaten mag een Pas de Bleu niet ontbreken: een schimmelkaas met karakter.
Serveertip voor je kaasplank
Kazen mogen zeker niet zweten, maar als ze te koud geserveerd worden, verliezen ze hun smaak. Bewaar de kaasjes in de groentelade van je koelkast en haal ze één tot twee uur op voorhand uit de koelkast zodat je ze op kamertemperatuur kunt serveren. Serveer met krakende baguettes en geniet!
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!