Koken in en uit de moestuin met Wim Lybaert
Wims beste moestuintips én recepten
Koken met de moestuin op de achtergrond, dat vindt Wim Lybaert zalig. Hij deelt met ons de lekkerste recepten en tips voor koken in en uit de moestuin.
Met tomaten
Tip van Wim Lybaert: "Zwarte tomaten zijn makkelijkere buitentomaten. Ze hebben geen serre nodig."
Met knoflook
Wim: “Als je de droge bladeren van de knoflook ziet, zou je denken dat hij slecht is, maar niks is minder waar. Je laat de bladeren van de knoflook het best helemaal uitdrogen, dan is hij op z’n best.”
Met Oost-Indische kers
Wim: “Je zult me in mijn moestuin altijd met een hoed zien. Ik heb nogal snel last van de zon en zo’n hoed schreeuwt toch meteen ook vakantie?”
Met venkel
Tip van Wim: “Snij in de tuin de hele venkel af met een mes en snij dan de twee buitenste stukjes loof weg. Een deel van het loof laat je zitten. Lekker om je gerechten mee af te werken. Laat een deel van je venkel doorschieten. Zo krijg je prachtige en smaakvolle venkelbloemetjes.”
Met rode bieten
Tip van Wim: “Gepoft in de oven kun je de bietjes enkele dagen in de koelkast bewaren.”
Met doperwtjes
Wim: “Pasta carbonara maak je het best met lange, brede pasta, omdat de saus dan mooi blijft plakken.”
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!