Vegetarisch kerstmenu à la Sandra Bekkari
Helemaal Sana!
Deze feestelijke Sana-gerechtjes zonder vlees of vis barsten van de smaak. Ideaal voor wie het liever vegetarisch houdt, ook met kerst.
Voorgerecht: carpaccio van paddenstoelen met parmezaancrumble en korianderolie
Deze veggie carpaccio is een heuse smaakbom én bovendien handig voor een feestmenu. De parmezaancrumble kun je perfect vooraf bereiden en bewaren in een luchtdicht bokaaltje of bewaardoos. De korianderolie maak je wel het best net voor het serveren, want die kan z'n frisse kleur verliezen. Snij ook de paddenstoelen niet te lang vooraf, ook die worden snel bruin.
Hoofdgerecht: pompoen-fetapuree met gebakken boschampignons en gekaramelliseerde ui
De vermelde hoeveelheden zijn geschikt voor een buffetgerechtje voor 4, of een individueel hoofdgerecht voor 2. Dankzij de video bij dit recept zie je perfect hoe je dit gerecht maakt.
Dessert: minikoffiemeringues met peer, amandelen en skyr
Dit dessertje is behalve Sana ook glutenvrij. Je kunt er ook naar hartenlust mee variëren. Het is, behalve met peer, ook lekker met passievrucht, met plakjes bloedsinaasappel en pistachenootjes en met veenbessencompote. Of wat jij ook maar lekker vindt.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!