Meest recente artikelen

3 x feestrecepten met een romige toets

Samen met Inex

3 x feestrecepten met een romige toets Artikel
Samen met Inex

Volop bezig met de voorbereidingen van je kerstfeest? Wij gaan voluit voor een heerlijk menu met romige toets. Die lekkere rijke smaak krijg je door volle zuivelroom toe te voegen.

Volle zuivelroom?

Room blijft een klassieke manier om je gerechten die lekkere romige toets te geven. Als je voor Inex slagroom 40% kiest, voeg je daar ineens ook de unieke smaak van Belgische weidemelk aan toe. Wist je trouwens dat volle room dieper is van smaak maar dat je daardoor ook een betere binding krijgt van je desserts, soepen of sauzen?

Inex slagroom 40% krijgt bovendien al jaren een topscore van 3 sterren in de 'Superior Taste Award' bij het toonaangevende International Taste & Quality Institute (ITQI).

Voorgerecht

Romige pastinaaksoep met gebakken peer en stercroutons

Geen beter voorgerecht dan een lekkere romige soep om bij op te warmen. De gebakken peer en de stercroutons geven dit gerecht een extra vleugje luxe. Alsof je op restaurant zit.

4 pers. – 45 min.

  • 2 uien
  • 1 kg pastinaken
  • 2 l groentebouillon
  • 1 peer
  • 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 4 kl gemalen Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 200 ml Inex volle room 40% + 1 scheutje extra
  • 1 el boter
  • 1 kl suiker
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

 

  1. Pel de uien en snij in grove stukken. Schil de pastinaken met behulp van een dunschiller en snij in grove stukken. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verhit de olijfolie in een stoofpot en voeg de stukken ui en pastinaak toe. Laat even stoven maar niet kleuren. Voeg de groentebouillon toe en laat 30 minuten koken.
  3. Rol het kruimeldeeg uit met het bakpapier op een bakplaat. Steek er (vallende) sterren uit met behulp van een uitsteker of een scherp mesje. Verwijder het overtollige deeg. Klop het eitje los met het scheutje room en bestrijk de sterren met het mengsel met behulp van een borsteltje. Strooi er de gemalen Parmezaanse kaas over en bak zo'n 12 minuten in de oven.
  4. Schil de peer en snij in blokjes. Bak de blokjes goudbruin in een pannetje met de boter en de suiker.
  5. Mix de soep glad met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook. Voeg de room toe, warm even door en breng op smaak met peper en zout.
  6. Schep de soep in de borden. Lepel er wat blokjes gebakken peer op en serveer met de stercroutons.

Hoofdgerecht

Varkenshaasje met mosterdroomsaus

Dit varkenshaasje met mosterdsaus is een echte klassieker én een allemansvriend. Door twee soorten mosterd te mengen kun je zelf de intensiteit van de saus kiezen. De smeuïge room houdt de saus mooi in balans.

4 pers. – 30 min

Voor het varkenshaasje:

  • 60 g varkenshaasje
  • 2 el boter of plantaardige olie
  • peper en zout

Voor de mosterdroomsaus:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl Inex volle room 40%
  • 200 ml gevogeltefond
  • 3 kl graantjesmosterd
  • 1 el dijonmosterd

Voor erbij:

sperzieboontjes en gebakken aardappeltjes of aardappelpuree

 

  1. Bereid het varkenshaasje. Verwarm de oven op 180°C. Laat het varkenshaasje intussen op kamertemperatuur komen. Kruid het vlees langs beide kanten met peper en zout.
  2. Verhit wat boter of olie in de pan en bak het varkenshaasje 2 minuten langs beide zijden mooi bruin.
  3. Leg nadien het varkenshaasje in een vuurvaste schaal en bak gedurende 8 à 12 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van het vlees.
  4. Wikkel het varkenshaasje in aluminiumfolie en laat ongeveer 10 minuten rusten.
  5. Maak de mosterdroomsaus. Pel de ui en de knoflook en snij fijn. Stoof de fijngesneden ui en knoflook met vetstof enkele minuten aan in een pan. Voeg nadien de gevogeltefond toe en laat enkele minuten koken.
  6. Giet vervolgens de room erbij en laat nog enkele minuten extra inkoken. Voeg tenslotte de beide mosterdsoorten toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. Snij het varkenshaasje in mooie stukken, serveer met de mosterdroomsaus, boontjes en gebakken aardappeltjes of puree.

Dessert

Tiramisu met appel

Ah tiramisu ! Altijd lekker en extra feestelijk met wat appel erbij. Kies ook hier voor volle room zodat je tiramisu heerlijk romig wordt.

Recept: Shana Vanhoof

4 pers. – 20 min. + 2 uur opstiiven

  • 8 lange vingers
  • 2 appels
  • 200 g Inex volle room 40%
  • 170 g mascarpone
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1/2 glas appelsap
  • een klontje boter
  • 2 el rozijnen
  • 2 el geroosterde amandelschilfers

 

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze daarna in blokjes.
  2. Doe een klontje boter in de pan en voeg de appelblokjes toe, samen met de kristalsuiker en het kaneelpoeder.
  3. Bak alles zo'n 5-tal minuten. De appel mag geen moes worden en dient voldoende beet te hebben. Zet de gebakken appelblokjes even aan de kant.
  4. Klop de slagroom stijf. Voeg vervolgens de vanillesuiker en de mascarpone toe en meng kort.
  5. Dompel de lange vingers in het appelsap en leg er 2 op de bodem van elk glaasje. Verdeel er wat van het slagroommengsel op, vervolgens wat van de gebakken appeltjes, rozijnen en geroosterde amandelschilfers. Bouw de glaasjes zo verder op in laagjes en laat minimum 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen