Meest recente artikelen

Behoud het overzicht: hoe kan je je voorraadkast beter organiseren?

Karolien Olaerts geeft raad

Behoud het overzicht: hoe kan je je voorraadkast beter organiseren? Artikel

Weer pasta gekocht terwijl je nog vijf pakken had liggen achteraan in je voorraadkast? Dat kan je verhelpen door je beter te organiseren. Wij vroegen aan Karolien Olaerts hoe je dat aanpakt.

Karolien Olaerts schreef al verschillende boeken over gezond eten en heeft een eigen podcast. Met al onze vragen over gezondheid kunnen we dus bij haar terecht. Deze keer: met welke eenvoudige ingrepen kan ik mijn voorraadkast beter organiseren?

Het antwoord van Karolien

"Ik ben zelf net verhuisd en moet dus van nul beginnen met het organiseren van mijn voorraad. In ons vorige huis maakte ik van een verloren muur, achter een deur, een voorraadwand: van boven tot onder had ik ondiepe plankjes opgehangen, zodat potten, bokalen en conserven er naast (en niet achter) elkaar stonden. De perfecte manier om een goed overzicht te behouden over wat je in huis hebt! Het is ook enorm tijdsbesparend om gewoon te kunnen nemen wat je nodig hebt, zonder eerst zeven andere zaken aan de kant te moeten schuiven."

"Ook in mijn nieuwe huis ga ik het dus zo aanpakken. Ik beschik niet over die perfecte verloren muur, maar ik ga wel een stukje wand in mijn keuken voorzien van een rek voor bokalen noten, graanproducten, rijst, meel en peulvruchten. Als je hier ook voor wilt gaan, kies dan een plekje waar geen direct zonlicht op valt. Een voorraad aan conserven past wel perfect in een kast. Ondiepe kasten zijn het meest praktisch om een overzicht te behouden. Heb je toch enkel diepe kasten, maak dan gebruik van mandjes of draaiplateaus. Aan de binnenkant van de kastdeurtjes kun je eventueel een lijst kleven met wat er in de kast zit. Hang er een balpen bij, om de lijst up-to-date te houden."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes! 

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen