3x feest zonder chichi
Advertorial
Samen genieten van heerlijke momenten zonder veel gedoe, dat doe je met de producten van Herta! Of het nu met familie is of met vrienden, Herta maakt je feest compleet met lekkere recepten. Dat is de smaak van eenvoudige dingen.
Het sleutelwoord voor zorgeloze feestdiners? Simpele en snelle recepten met weinig ingrediënten. Dankzij Herta heb je geen gedoe in de keuken en geniet je samen met je gasten van het eindejaar. Of je de feestdagen nu viert met familie of vrienden, Herta schuift gezellig mee aan met een uitgebreide selectie producten.
Op het menu: snelle, smaakvolle hapjes die gegarandeerd bij iedereen in de smaak vallen.
1. Bladerdeeghapjes met spek en brie
8 pers. * 20 min. voorbereiding, 25 min. in de oven
INGREDIËNTEN
- 2 pakken bladerdeeg van HERTA®
- 16 sneetjes HERTA® Ontbijtspek gerookt
- 200 g brie
- 200 g mini groene asperges
- 1 ei
- 2 el honing
- 1 el zwarte sesamzaadjes
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 200°C. Haal de bakplaat uit de oven. Klop het ei los in een kommetje. Snij de brie in plakken.
- Rol het HERTA® bladerdeeg uit. Snij de ronde delen weg, zodat je een rechthoek krijgt. Snij deze in 4 vierkanten. Doe hetzelfde met het andere bladerdeeg.
- Leg een sneetje HERTA® gerookt ontbijtspek diagonaal op het deeg. Schik er enkele mini asperges op en eindig met een stukje brie. Besprenkel met honing en kruid met peper en zout.
- Vouw het pakketje dicht. Borstel de bovenkant in met ei en strooi er de sesamzaadjes over. Schik ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet ze 20 à 25 minuten in de oven. Serveer ze warm.
Wist je dit al ?
Gerookt op beukenhout volgens een traditioneel proces, geeft het Herta® ontbijtspek een unieke smaak, perfect voor de feestmaaltijden. Dit spek is ook een ideale smaakmaker in recepten voor het hele gezin.
2. Pizzabroodjes met ham en tomatensaus
8 pers. * 15 min. voorbereiding, 20 min. in de oven
INGREDIËNTEN
- 1 HERTA® Dun & Rechthoekig Pizzadeeg
- 200 g tomatensaus
- 4 sneetjes HERTA® SUPERIEUR ham
- 50 g geraspte kaas
- Provençaalse kruiden
- peper en zout
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Rol het HERTA® pizzadeeg uit en bedek het volledig met tomatensaus. Leg vervolgens de plakjes HERTA® SUPERIEUR ham erop en bestrooi met de geraspte kaas. Breng op smaak met Provençaalse kruiden, zout en peper.
- Rol de pizza voorzichtig op. Snij de rol in plakken van 2 cm en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Bak de pizzabroodjes 18 minuten, tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en serveer ze.
Wist je dit al ?
Dankzij het langzame kookproces behoudt Herta® SUPERIEUR ham zijn heerlijke smaak. Het ruime assortiment gekookte, vetvrije en ontzwoerde hammen is ideaal voor je dagelijkse maaltijden. Of je hem op je boterham legt of gebruikt in feestelijke recepten, Herta® SUPERIEUR ham is een echte gezinstopper.
3. Vallende sterren met KNACKI®
10 pers. * 25 min. voorbereiding, 20 min. in de oven
INGREDIËNTEN
- 1 pak bladerdeeg van HERTA®
- 10 HERTA® KNACKI® worstjes
- 1 dikke plak jong belegen kaas (± 300 g)
- 1 ei
- maanzaad
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 200°C. Klop het ei los in een kommetje.
- Rol het HERTA® bladerdeeg uit en snij het in 10 repen. Omwikkel elk HERTA® KNACKI® worstje in een spiraalvorm met een reep deeg. (zie foto) Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Borstel het bladerdeeg in met ei en strooi er de maanzaadjes over. Zet ze in de oven gedurende 20 minuten.
- Snij ondertussen sterren uit de dikke plak jong belegen kaas. Gebruik hiervoor eventueel een stervormige uitsteekvorm.
- Haal de worstjes uit de oven en prik ze voorzichtig op een satéstokje. Werk het stokje bovenaan af met een kaasster. Serveer met ketchup.
Wist je dit al ?
HERTA Knacki® Original Varken, Kip of Veggie worstjes hebben een unieke gerookte smaak. Je eet ze koud of warm – gewoon even opwarmen in een kookpot, microgolfoven of pan.