Allergisch? Deze pannenkoeken mag je eten!
Slim
Hou jij ook zoveel van pannenkoeken, maar mag je geen ei, gluten of lactose eten? Wij weten raad: met een paar aanpassingen in het basisrecept, kan het toch!
Zonder ei
Eieren kan je perfect vervangen door geplette banaan. Je pannenkoeken zullen iets minder luchtig zijn, maar de smaak is ongeëvenaard!
Zonder gluten
Dit is een makkelijke: maak gebruik van glutenvrije bloem (zoals maïsmeel, rijstmeel…) en voeg wat glutenvrij bakpoeder toe.
Zonder lactose
Ook hier zijn er genoeg opties. Vervang de koemelk door sojamelk , rijstmelk, amandelmelk,… Denk er wel aan om olie te gebruiken in plaats van boter om te bakken.
Zonder suiker
Simpel: laat gewoon de suiker in het recept weg. Je pannenkoek blijft wel wat lichter van kleur, maar who cares? Zoetebek? Dan kun je de suiker eventueel wel vervangen door een zoetstof naar keuze.