Uien snijden zonder tranen
Sta jij steeds te snotteren in de keuken als je uien moet snijden? Dat is niet leuk en ook niet praktisch, want hoe meer tranen je laat, hoe meer er bij komen. Met deze tips kan je de tranen voortaan laten.
Tijdens het snijden van uien komt er zwavel vrij. Wanneer deze stof in contact komt met je oogvocht, gaan je ogen tranen. Hoe meer tranen je laat, hoe meer de zwavel zal reageren. Met deze tips kom je er ook!
- Ga je straks koken en moeten er uiten gesneden worden? Leg ze alvast even in de ijskast. Door de koude zal er minder zwavel vrijkomen tijdens het snijden.
- Maak gebruik van een héél scherp mes om je ui te lijf te gaan. Zo kan je de ui snijden in plaats van kraken en komt er ook minder zwavel vrij.
- Maak je snijplank een beetje nat of spoel je mes tijdens het snijden geregeld af met koud water; de zwavel wordt immers aangetrokken door natte dingen.
- Snijd je uien onder de dampkap, of brand een theelichtje in de buurt, dan wordt de zwavel eerder afgevoerd of opgebrand dan hij jouw ogen kan bereiken.
- Heb je erg veel last, maak gebruik van een hakmolentje.
Enkele receptsuggesties: