Oma's tips
Oma heeft altijd goede huis-, tuin- en keukentips. Simpele en eenvoudige adviezen waar je altijd wat aan hebt. Daarom hebben we een paar handige keukentips voor jullie op een rijtje gezet.
- Vers fruitsap maken? Citrusvruchten geven meer sap als je ze eerst even in lauw water legt.
- Koffie krijgt een sterker aroma als je voor het zetten wat zout toevoegd aan de gemalen koffie.
- Groene groenten behouden hun kleur als je ze niet afdekt tijdens het koken.
- Knoflook pellen wordt makkelijker als je deze eerst platdrukt met een mes.
- Fruit bederft sneller als het bewaard wordt bij aardappelen en groente.
- Melk koken in een pannetje? Als je de pan eerst met koud water omspoelt, brandt de melk niet aan.
- Vieze oven? Smeer de oven in met bruine zeep en zet er een bakje amoniak in. Na een paar uur kun je alle viezigheid zo wegvegen. De ovenroosters worden makkelijk schoon als je ze een nachtje tussen natte kranten legt.
- Is de soep te zout? Even een rauwe aardappel laten meekoken lost het op.
- Vieze geurtjes in de koelkast? Als je er een bakje soda in zet, verdwijnen de vieze geurtjes
- Een advocado die nog te rauw is kun je snel laten rijpen in een papieren zak met een banaan erbij.
- Fruitsalade maken? Sprenkel een beetje citroensap over gesneden fruit zodat het niet verkleurt.
- Een paar rijstkorrels in de zoutstrooier zorgt ervoor dat het zout niet gaat klonteren.
Welke tips heb jij van oma meegekregen?