Meest recente artikelen

5 tips voor het perfecte gehaktballetje

Slim

5 tips voor het perfecte gehaktballetje Artikel

Jong of oud, groot en klein: iedereen lust gehaktballetjes. Wij leggen je uit hoe je het perfecte balletje rolt.

  1. Ga aan de slag met gemengd gehakt voor het beste resultaat: smeuïg en smaakvol!
  2. Bind je gehakt met een losgeklopt eitje en wat broodkruim, paneermeel of panko. Breng op smaak met een weinig zout, peper en (verse) groene kruiden zoals peterselie, rozemarijn, tijm, …
  3. Gelijke balletjes: verdeel het gehakt gelijk, met de hand of met een lepel.
  4. Rollen baart kunst: maak je handen nat voor je eraan begint, zodat het vlees niet aan je handen plakt.
  5. Kook je balletjes kort in vleesbouillon en bak ze daarna pas aan in de pan, zodat ze tegelijkertijd gaar vanbinnen én krokant vanbuiten zijn.

Welk gehakt voor het lekkerste balletje?

Vette gehaktsoorten, zoals varkensgehakt en lamsgehakt, geven het smeuïgste en smakelijkste resultaat. Gemengd gehakt met ½ varkensgehakt en ½ kalfsgehakt is ook een goede optie. Gebruik je kippengehakt? Let er dan op dat je de balletjes niet te lang lang bakt.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen