Uien snijden zonder wenen
Uien behoren tot onze dagelijkse voeding. Ze zijn het hele jaar door verkrijg en worden in tal van gerechten gebruikt. Meer zelfs: er zijn maar weinig bereidingen waar je geen uien in kan gebruiken. Om de ui te verwerken begin je vaak met hem te versnipperen.
En daar begint het. De tranen komen in de ogen.Gelukkig hebben we enkele tips klaar om dat tegen te gaan.
- Steek je tong uit terwijl je uiten snijdt. De zwavel zal naar het puntje van je tong trekken, in plaats van naar je ogen.
- Gebruik een scherp mes. Zo worden de uien echt gesneden in plaats van gekraakt en komen er minder sappen vrij.
- Ook het snijden van uien onder de dampkap helpt. De zwavel wordt sneller afgevoerd.
- Vuur absorbeert ook zwavel. Een kaars aansteken in de buurt van het snijden, zou dus ook werken.
Ken jij nog hulpiddeltjes?
Hoe hak je uien efficient fijn?
En Gordon Ramsay toont ons hoe je zo'n ui het beste fijnhakt.