Wist je dat … broccoli een superfood is?
Het kleine, groene ‘boompje’ zit boordevol aminozuren, mineralen, vitamine A, C, E, K en een hele resem B’s: B1, B2, B3, B5, B6 en B11 (foliumzuur). Zestig gram broccoli volstaat al voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. In Amerika verkopen ze zelfs broccolipoeder om je groene smoothie te pimpen maar niets gaat boven de verse groente, toch?
Zéker als je weet dat je er alle kanten mee uitkunt:
- Niet alleen gekookt super in soep en puree, maar ook rauw in een salade of als snack met een beetje pesto.
- Vergeet de steel en de bladeren niet, want die zijn ook eetbaar!
Kook de steel, snij in flinterdunne schijfjes en maak er een groene carpaccio mee. Werk af met zoute ingrediënten zoals ansjovis of parmezaan want die zijn 'n perfect match van deze zachte groente. - Broccolini al eens geprobeerd? Da's het kleine broertje van broccoli. Lekker en decoratief in pasta en wok.